woensdag 17 oktober 2012

Vakantiebestemming: Ontdek de Italiaanse bloemenriviera (de Liguria (Ligurie).


Ontdek de Italiaanse bloemenriviera in 2013

De Italiaanse bloemenriviera (Liguria) is de prachtige, groene kuststrook ten oosten en westen van de havenplaats Genua. Men kan deze streek in twee delen splitsen. De westelijke kustlijn, de Riviera di Ponente is een smalle kustvlakte die zich uitstrekt van Genua tot aan de Franse grens. De oostelijke kustlijn, aan de andere kant van Genua, kenmerkt zich door zijn woestere landschap. Hier ziet men vaak imposante rotspartijen en kiezelstranden direct aan zee. Het is een kust met kleine vissersdorpjes tussen steile kliffen en steile bergen.

Alassio bloemen
                                    Langs de bloemenriviera is de begroeiing vanwege het hoogteverschil zeer divers. Langs de kust vind je vooral de mediterrane vegetatie (palmbomen). In de bergen groeien er onder andere rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën. 

www.italiaansebloemenriviera.nl

De bloemenriviera is ook bekend vanwege de vele aantrekkelijke (Engelse) palazzi langs de kust. Ze kenmerken zich door de lichte pastelkleuren en prachtige ornamenten. Vanwege het aangename klimaat aan de bloemenriviera vestigen zich rond 1850 /1900 de eerste Engelse en Duitse welgestelde om hier te overwinteren.

alassio
                                    In het achterland van Ligurie woont 20% van de Ligurische bevolking en vind je veel middeleeuwse dorpen en kleine gehuchten met oorspronkelijke bebouwing, burchten en monumenten. Zij telt ongeveer 1.6 / 1,7 miljoen inwoners en is met 5420 vierkante km binnen Italië de op een na kleinste regio. Zij is sinds 1970 één van de twintig politiek autonome regio’s en heeft in totaal 4 provincie hoofdsteden. (Savona, Genua, La Spezia en Imperia). 
alassio riviera

                                    De Ligurische bevolking is voor een groot gedeelte werkzaam binnen de dienstverlening (toerisme) en woont hierdoor vooral in de badplaatsen langs de kust. (80%). De regio is al vele decennia een aantrekkelijk vakantiestreek voor buitenlandse toeristen.  

winkelen
                                    De bloemenriviera heeft een grote aantrekkingskracht vanwege zijn mooie stranden en gezellige restaurantjes maar ook op het gebied van cultuur en natuur is hier veel te vinden. In de Ligurie vind je prachtige kerken, middeleeuwse kastelen, prachtige musea en oude stadscentra met veel sfeer.
De Italiaanse bloemenriviera is, door haar aangename klimaat, gedurende het hele jaar een prima vakantiebestemming. De zomers zijn er aangenaam en de winters hebben een milde temperatuur.

Begin april kan het al zeer aangenaam zijn met een gemiddelde temperatuur van rond de 18-20 graden maar kan het ook zeker warmer zijn. De Liguria heeft haar prettige klimaat te danken aan haar beschermde omgeving. In het noorden heb je de bergen die voor beschutting zorgen tegen de noordelijke winden en vanuit het zuiden de regelmatige aanvoer van warme lucht vanuit Afrika.


Kijk voor meer informatie op: www.italiaansebloemenriviera.nl OF
www.alassio.nl
 

Alassio Markt 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten